Home / Zabava i Zanimljivosti / Pet namirnica koje ne biste trebali jesti na prazan želudac

Pet namirnica koje ne biste trebali jesti na prazan želudac

Iz dana u dan sve je više savjeta što trebamo jesti odmah ujutro. Međutim, također je jako bitno što to ne smijemo ni u kom slučaju konzumirati na prazan želudac.Ono što mnogi ne znaju – i o čemu se puno ne priča – činjenica je da pogrešan doručak može jako naškoditi vašem tijelu.

Zbog toga svakako treba izbjegavati ovih pet namirnica za prvi dnevni obrok:

1. Paradajz – -Pun vitamina i antioksidansa, međutim, ako ih se jede za rani doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu izazvati žgaravicu pa čak i bolan želudac.

2. Agrumi – Limun, narandže, grejp, mandarine itd. – genijalni su “dobavljači” vitamina C. Međutim, njihova kiselina može “napasti” sluznicu pa uzrokovati bolne ranice u ustima.

3. Tijesto s kvascem – Kvasac koji se konzumira rano ujutro može iziritirati želudac te uzrokovati nadutost i probavne smetnje. Stoga je najbolje ujutro izbjegavati proizvode koji sadrže puno kvasca – poput lisnatog tijesta i sl.

4. Krastavci – Generalno se preporučuje izbjegavati sirovo povrće kao prvi obrok. Konzumiraš li krastavce rano ujutro, velika je vjerovatnoća da ćeš patiti od žgaravice i nadutosti.

5. Jogurt – Jogurt je izvor vrijednih mliječnih bakterija koje su dobre za crijevnu floru. Ali, jedete li jogurt na prazan želudac, te će dobre bakterije uništiti želučana kiselina, piše “24sata“…

haber.ba

error: