Home / Vijesti / EVO KAD NAPOKON DOLAZI VELIKI SNIJEG U NAŠE KRAJEVE, prema meteorolozima!

EVO KAD NAPOKON DOLAZI VELIKI SNIJEG U NAŠE KRAJEVE, prema meteorolozima!

Zima još nije “pokazala zube”, ali… Kada je riječ o kratkoročnoj meteo prognozi za Balkan, danas se očekuju slabe padavine uglavnom na sjeveru Crne Gore, Albanije, jugoistoku, jugu, i jugozapadnom i centralnom dijelu Srbije, gdje bi moglo biti slabog snijega.

U srijedu i četvrtak bi se vrijeme trebalo stabilizirati, a tokom petka i vikenda moguće je novo naoblačenje s padavinama.

No, mnogi se vjerovatno pitaju kada bi kontinentalne dijelove jugoistoka Starog kontinenta mogao zabijeliti pravi snijeg?!

Kako navode na popularnoj stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, trenutni meteo modeli pokazuju i dalje relativno veliku mogućnost dolaska zahlađenja oko sredine i druge polovine dvanaestog mjeseca.

– Posebno je zanimljiva slika ECMWF enseble, gdje se od 19. do 25.10. gotovo cijeli kontinent očekuje u hladnijem vremenu od prosjeka. To uključuje i naše krajeve. Ako modeli ostaju ustrajni na ovim simulacijama, eto nama mogućnosti da nas možda i pahulje posjete pred kraj kalendarske godine…

(avaz.ba)

error: